Over Erika

Erika

Erika Sarucco

Mijn naam is Erika Sarucco, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, met als specialisatie energiegeneeskunde. Ik ben specialist in de behandeling van lymfoedeem.
Ik werk volgens de Integrative Medicine-visie en ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC.

Daarnaast ben ik algemeen directeur van de Stichting Ter Bevordering van de Integrale Geneeskunde (STIBIG) en onderwijscoördinator en docent van de post-HBO opleiding Integrative Medicine. De STIBIG heeft als doelstelling het vanuit een holistische visie bevorderen van onderwijs in, onderzoek naar en uitoefening van de integrale geneeskunde.

Tevens was ik docent aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) van 1988 tot en met 2013.

Eigen ervaring

Ik ben specialist in de behandeling van lymfoedeem èn ervaringsdeskundige.

In 2007 is bij mij borstkanker geconstateerd en dat heeft mijn hele leven veranderd; zowel fysiek als psychisch. Ik heb het hele behandelingstraject van de conventionele geneeskunde doorlopen: chemotherapie, amputatie, verwijdering van de okselklieren en radiotherapie.

Nadat mijn lymfeklieren waren verwijderd kreeg ik lymfoedeem dat ik zelf weg heb kunnen krijgen. Toen ik mij bezig ging houden met lymfoedeem ontdekte ik hoeveel ‘stil’ leed er is en hoe weinig eraan gedaan kan worden. Uit onderzoek blijkt dat de oedeemtherapeut het lymfoedeem eigenlijk alleen kan stabiliseren en dat de meeste mensen daarna worden weggestuurd met een therapeutische kous, die men de rest van zijn leven moet dragen. Ik heb zo’n kous ook gehad, maar inmiddels ligt hij alweer 9 jaar in de kast. Ik ga naar de sauna, naar warme landen, met andere woorden: ik doe “alles” met mijn arm, zonder problemen.

Mijn eigen ervaring als kankerpatiënt heeft me doen besluiten me te specialiseren in lymfoedeem en met succes. De resultaten die ik behaal variëren van een duidelijke vermindering, tot het helemaal verdwijnen van het lymfoedeem.

Artikelen

Over deze behandeling zijn diverse artikelen verschenen, onder andere:

 


Als je geïnteresseerd bent in behandeling van vermoeidheidsklachten na kankertherapie, zie dan ook mijn site energiegeneeskunde.info.