Gea

Door de behandelingen van Erika is mijn lymfoedeem enorm afgenomen. Met haar behandelingen heeft zij een proces bij mij in werking gezet. Bij iedere behandeling helpt Erika mij om dit verder te ontwikkelen.

Eind 2005 werd bij mij baarmoederhalskanker geconstateerd, mijn baarmoeder en lymfeklieren uit het bekken zijn verwijderd (Wertheim-operatie). Enkele maanden daarna kreeg ik lymfoedeem in het linkerbeen.

In het begin was mijn been iets dikker maar nog geen groot probleem, ik kon eigenlijk alles nog wel doen, ook sporten! In de loop van de jaren werd het lymfoedeem steeds iets erger en werd ik wel beperkter in mijn bezigheden. Toen ben ik elastische kousen gaan dragen.

In het voorjaar/zomer van 2017 was het lymfoedeem heel erg geworden, ik had er geen controle meer over. Mijn been was erg in omvang toegenomen, de knie, onderbeen en voet waren erg gezwollen, rood en pijnlijk. Staan en lopen ging erg moeizaam en ik zat bijna de hele dag met mijn been omhoog.

Nu raakte ik wel een beetje in paniek, want hoe moest het nu verder? Na de behandelingen manuele lymfdrainage van de fysiotherapeut was er altijd wel even een beetje verlichting, maar er veranderde helaas weinig.

Graag wilde ik er zelf ook iets meer aan kunnen doen. Op het internet vond ik de site van Erika en heb ik direct een afspraak bij haar gemaakt.

Door de behandelingen van Erika is mijn lymfoedeem enorm afgenomen. Met haar behandelingen heeft zij een proces bij mij in werking gezet.

Het eerste wat ik voelde bij de 2e behandeling was een soort kippenvel gevoel wat door mijn linkerbeen trok. Ik merkte dat mijn been daarna veel minder vol aanvoelde. Ook thuis als ik met mijn gedachten naar mijn linkerbeen ga kan ik dit gevoel weer terug halen.

Door de behandelingen in de afgelopen maanden heb ik mijn lymfoedeem veel beter in de hand. Mijn kous draag ik nu bijna niet meer (alleen nog bij intensief sporten). Ik weet dat ik er nog niet ben en ik wil graag nog meer controle krijgen over mijn lymfoedeem. Ik ben het vaak nog achteraf aan het oplossen terwijl ik het eigenlijk kan voorkomen.

Bij iedere behandeling helpt Erika mij om dit verder te ontwikkelen. Zij heeft mij zeer bewust gemaakt van de communicatie tussen lichaam en geest. Ik ben daar nooit zo mee bezig geweest, maar ik ervaar nu dat dit voor mij heel goed werkt.

Dit bericht werd geplaatst in . Bookmark de permalink .