wie ben ik

WIE BEN IK

 

Mijn naam is Erika Sarucco, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, met als specialisatie energiegeneeskunde. Ik werk volgens de Integrative Medicine visie en ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC.

 

Daarnaast ben ik algemeen directeur van de Stichting Ter Bevordering van de Integrale Geneeskunde (STIBIG) en onderwijscoördinator en docent van de post-HBO opleiding Integrative Medicine. De STIBIG heeft als doelstelling het vanuit een holistische visie bevorderen van onderwijs in, onderzoek naar en uitbeoefening van de integrale geneeskunde.

 

Tevens was ik docent aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) van 1988 t/m 2013

 

Ik ben specialist in de behandeling van lymfoedeem en ervaringsdeskundige.

 

In 2007 is bij mij borstkanker is geconstateerd en dat heeft mijn hele leven veranderd; zowel fysiek als psychisch. Ik heb het hele behandelingstraject van de conventionele geneeskunde doorlopen: chemotherapie, amputatie, verwijdering van de okselklieren en radiotherapie.

 

Nadat mijn lymfeklieren waren verwijderd kreeg ik lymfoedeem dat ik zelf weg heb kunnen krijgen. Toen ik mij bezig ging houden met lymfoedeem ontdekte ik hoeveel `stil` leed er is en hoe weinig er aan gedaan kan worden. Uit onderzoek blijkt dat de oedeemtherapeut het lymfoedeem eigenlijk alleen kan stabiliseren en dat de meeste mensen daarna worden weggestuurd met een therapeutische kous, die men de rest van zijn leven moet dragen. Ik heb zo´n kous ook gehad, maar inmiddels ligt hij alweer 9 jaar in de kast. Ik ga naar de sauna, naar warme landen, m.a.w. ik doe “alles” met mijn arm, zonder problemen.

 

Mijn eigen ervaring als kankerpatiënt heeft me doen besluiten me te specialiseren in lymfoedeem en met succes. De resultaten die ik behaal variëren van een duidelijke vermindering, tot het helemaal verdwijnen van het lymfoedeem.

 

Over deze behandeling zijn diverse artikelen verschenen o.a.: Nieuwsbrief: Kanker Voorbij februari 2010 NTVH (Nederlands Tijdschrift Voor Huidtherapie) april 2012 nr. 4, en Lymfologica april 2017 nr. 23.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved